ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ

Всички използвани в производствения процес материали са от реномирани производители с необходимите сертификати за качество. Това, заедно с начина по който ги комбинираме ни позволява да гарантираме дълготрайност на конструкцията и висок комфорт на обитаване на Вашия дом.

Дървесина

Конструкцията на сградите се изготвя на елементи в цех, като за изработката им се използва вносна калибрирана, суха иглолистна строителна дървесина в влажност до 14%. Дълготрайността на конструкцията се определя от обезпаразитяването и по време на нейното изсушаване и от вакуумното и импрегниране след това. 

За изолация в сградните елементи се използва каменна вата, която:–    100% естествен материал съставен от разтопена и след това изтеглена в нишки вулканична скала;
–    „диша“, т.е. паропропусклива е;
–    звукоизолира редуцирайки звуковите вълни посредством структурата си;
–    не гние и не позволява развитието на гъбички тъй като е съставена изцяло от скала;
–    не гори издържайки до 1000 градуса по Целзий, след което не допринася за разпространението на огъня и на отделянето на токсични газове;
–    е влагоотблъскваща и не се влияе от влагата във времето. Нейните изолационни свойства не намаляват при увеличаването на влажността в нея;
–    не се яде от гризачи;

Изолации

ОСБ 3 плоскости

Използваните OSB плоскости са влагоустойчиви на фирма EGEER. Изграждат се от дървени стърготини слепени заедно чрез смоли и пресоване под голямо налягане. Те се използват във всички сградни панели /стени, покрив, под, таван/, като придават стабилност на сградната конструкция. Отговарят на всички нормативни изисквания за носещи конструкции в среда на повишена влажност и са 100% екологично чист материал.

Екстериорният шперплат, подобно на OSB плоскостите, се използва във всички сградни панели /стени, покрив, под, тван/, като придават стабилност на сградната конструкция. Изработва се от кръстосани тънки слоеве дървесина и се предпочита пред OSB плоскостите, когато има нужда от допълнителна паропропускливост на сградните елементи. Отговарят на всички нормативни изисквания за носещи конструкции в среда на повишена влажност и е 100% екологично чист материал

Екстериорен шперплат

Гипсокартон

За вътрешни обшивки използваме гипсокартон на фирма Knauf. Гипсокартонът придава завършен вид на пода, стените и таваните, а в зависмост от помещението в което се монтира се използва един от следните видове:
Стандартен тип А – използва се за облицовка на стени и тавани за помещения без завишени изисквания за влагоустойчивост или пожароустойчивост. 
Влагоустойчив тип H – използва се за облицовка на стени и тавани в помещения с по – висока влажност /бани и кухни/, в които може да служи и като основа за полагане на плочки; 
Пожароустойчив тип DF – използва се за облицовка на стени и тавани в помещения, където е необходимо осигуряване на високо ниво на пожарозащита. В Доманиа използваме този тип плоскост като краен слой за обличане на всички тавани и стени, освен тези където е нужен влагоустойчив гипсокартон тип H.

Knauf Homeseal LSD 35 е пароизолационна мембрана, която се поставя от вътрешната/топлата страна на външните повърхности /стени, покрив/. Използването на пароизолационен слой в дървената конструкция възпрепятства проникването на влага в конструкцията и възможността от възникването на конденз в нея.
Knauf Homeseal LDS 0.02 e паропропусклива, водонепропусклива мембрана се поставя от външната страна на покривната конструкция като предпазва от проникване на вода при евентуално проникване под керемидите. Същевременно Knauf Homeseal LDS 0.02 е с изключителна паропропускливост, което дава възможност добра вентилация и поддържа покривната конструкция суха при всякакви метеорологични условия. 

Мембрани

външна мазилка
Външна мазилка

Използваните от нас системи за външна излолация са от среден и висок клас, съответно на фирма Baumit и фирма Mapei. Последната е сред световните лидери в производството на лепила и химически продукти за строителството.

Използваната от DOMANIA дървесина е вакуумно импрегнирана с препаратите Tanatone и Tanalith, което възпрепятства гниенето и възможността от нанасянето на поражения по нея от насекоми. При вакуумното импрегниране дървесината се вкарва в херметична камера, в която под високо налягане импрегнанта се пропива във вътрешността на материала и по този начин осигурява дълготрайната му устойчивост.

Защита на дървесината

Дограма

Използваната от нас дограма е Salamander Streamline 76, която е прозоречна система от висок клас, съчетаваща в себе си разнообразни технически решения, отлични топло- и шумо-изолационни характеристики, перфектен дизайн, отлично съотношение цена качество и дълготрайно ползване.
Технически параметри:
–    Конструктивна ширина – 76 мм;
–    Брой камери – 5;
–    Троен стъклопакет ;
–    Коефициент на топлопроводимост – 1.3 W/m²K;
–    Индекс на шумоизолация – 48 dB;

В зависимост от предпочитанията Ви за вида покрив, можем да ви следните възможности:

Керамични керемиди Tondach на фирма Wienerberger – Австрия

https://www.wienerberger.bg/produkti/pokrivi/tondach-keremidi.html

Покривно покритие и водоотвеждане

Поцинковани ламаринени листове на фирма Lindab – Швеция с гаранция на поцинковката до 40 години. Подходящи са за изполване и на фасадии.

http://www.lindab.com/bg/pro/categories/pages/srp.aspx

Scroll to Top